4shared

Chakra’s

9621865-gekleurde-aum--om-in-chakra-kolom-met-hun-namen-in-nacht-achtergrondChakra’s zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam.De zeven belangrijkste chakra’s lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin.De chakra’s (Sanskriet voor wiel”) zijn te vergelijken met een soort energiebronnen.

Chakra’s nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen.Chakra’s zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen,spreken,lopen enz.

Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest.Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief.Helaas is dit meestal niet zo.

Chakra’s kunnen dicht zitten waardoor blokkades in de energie ontstaan.Om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief,hetgeen weer tot andere problemen leidt.Via reiki en of meditatie kun je bepaalde chakra’s stimuleren om hun werking in evenwicht te brengen.